Героя України Петраківського відправили на лікування в США

Героя України Петраківського відправили на лікування в США

Відео
Укрінформ
Герой України майор Олександр Петраківський, який отримав важке поранення в голову в зоні АТО, вилетів спеціальним бортом з України до США на лікування.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Вчора, 16 листопада, спеціальним бортом з України до США вилетів для проведення лікування в США Герой України майор Олександр Петраківський. Разом з ним до США вилетіли і його батьки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив батько Олександра Петраківського Петро Петраківський, вони з матір’ю налаштовані оптимістично, і покладають великі надії на лікування за кордоном.

Як повідомлялося, 20 липня 2014 року група спеціального призначення під керівництвом майора Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони нашої техніки до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. У ході бою Петраківський віддав підлеглому свій кевларовий шолом, чим врятував йому життя. Однак сам отримав важке поранення в голову. Незважаючи на поранення продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони і виконати бойове завдання.

За виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Указом Президента Олександру Петраківському присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-