Харківська суддя

Харківська суддя "забула" задекларувати триповерховий будинок

Відео
Укрінформ
Суддя господарського суду Харківської області Ірина Попович "забула" внести до електронної декларації будинок площею в 623 кв.м.

Про це повідомляє проект Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан» PROSUD.

"Знайомтесь, суддя господарського суду Харківської області – Попович Ірина Миколаївна. Призначена суддею терміном на 5 років указом президента Віктора Януковича від 29 вересня 2010 року... А це будинок площею 623 кв.м в рекреаційній зоні поблизу Харкова, де проживають Поповичі. Цього будинку ви не знайдете в електронній декларації судді Ірини Попович за 2015 рік", - йдеться у повідомленні.

При цьому, зазначають автори розслідування, в декларації за 2014 рік будинок фігурує. Оскільки невнесення будинку до електронної декларації є прямим порушенням закону про запобігання корупції, Попович може отримати покарання - 2 роки позбавлення волі.

Крім будинку Попович та її чоловік, екс-прокурор Харкова, володіють трьома квартирами та автопарком з 5 елітних авто, орієнтовна загальна вартість яких складає щонайменше $164 тис.: Lexus LX 570, Hyundai h-1, Mitsubishi L 200, Mercedes-Benz ML 320 cdi 4 matic, Mercedes-Benz GL 320 cdi.

Також родині належать або взяті нею в оренду майже 3 гектари землі рекреаційного призначення.

За версією видання, такі надзвичайні статки чоловік Ірини Попович, Євген, міг "заробити", беручи участь в земельних аферах Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса, за сприяння яких Харківська мерія безоплатно передала в приватну власність 900 га землі вартістю 4.3 млрд грн.

Фото: prosud.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-