Молодим журналістам вручили премії Анатолія Москаленка

Молодим журналістам вручили премії Анатолія Москаленка

Укрінформ
У Києві в середу відбулася церемонія вручення щорічних премій імені Анатолія Москаленка, якою відзначають найкращих молодих журналістів у трьох категоріях - «Школяр», «Студент», «Молодий журналіст».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Премії лауреатам вручали ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев'юк, співзасновниця Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка Олена Кравчук і виконавчий директор Фонду розвитку журналістики ім. А. Москаленка Юрій Нестеряк.

Як поінформував Нестеряк, ця премія має три номінації - «Школяр», «Студент» (будь-якої спеціальності) і «Молодий журналіст» (віковий ценз цієї категорії - до 30 років). В цьому році вона вручалася вшосте.

«Лауреатом премії імені Анатолія Москаленка в номінації «Школяр» нагороджується курсант 1 курсу Дніпровського ліцею (з посиленою військово-фізичною підготовкою - ред.) Ілля Дирін», - сказав Нестеряк.

Він зазначив, що лауреатами премії імені Анатолія Москаленка у номінації «Студент» стали одразу дві особи - студентка 4 курсу Львівського національного університету імені Івана Франка Анастасія Шибіко і студентка 3 курсу Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка Оксана Думська.

«І нарешті, лауреатом премії імені Анатолія Москаленка у номінації «Молодий журналіст» обрано фотокореспондента агентства European Pressphoto Романа Пилипея», - додав Нестеряк.

Пилипей подякував за вручення цієї премії членам Фонду і висловив побажання, щоб в Україні було більше подібних заходів для молодих журналістів, завдяки яким вони матимуть більше можливостей проявити свої таланти.

«Я також сьогодні маю особливе доручення від Леоніда Макаровича Кравчука (перший Президент України - ред.). Він просив переказати вітання (лауреатам цієї премії для молодих журналістів імені Москаленка - ред.), і побажати творчої наснаги - не лише молоді, а й всім присутнім. Він також просив передати  присутнім дуже гарні слова - про те, що на своєму шляху до мети ніколи не можна зупинятися і сумніватися», - резюмувала Олена Кравчук.

Як відомо, Анатолій Москаленко (1934 - 1999 рр.) - заслужений журналіст України, академік Академії наук вищої школи України та її перший віце-президент, директор Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка (1993 - 1999 рр.).

Ця премія була започаткована за ініціативи голови Наглядової ради Фонду розвитку журналістики ім. Анатолія Москаленка, першого Президента України Леоніда Кравчука. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-