Антикорупційне законодавство в Україні запрацювало - голова Консультативної місії ЄС

Антикорупційне законодавство в Україні запрацювало - голова Консультативної місії ЄС

Укрінформ
Голова Консультативної місії Євросоюзу з реформування сектору цивільної безпеки Кястутіс Ланчінскас заявив, що антикорупційне законодавство України вдосконалене і запрацювало, але тепер його потрібно повністю виконувати.

Про це він заявив у коментарі журналістам після виступу на засіданні Антикорупційного комітету ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Антикорупційне законодавство в Україні вдосконалене і запрацювало. Зараз потрібно тільки це законодавство виконувати у повному об'ємі. Електронні декларації - це інші закони зв'язані з антикорупцією, написані для всіх. Закон зобов'язує всіх діяти відповідно до нього: задекларували чи не задекларували хтось щось - це вже робота новоутворених інституцій, мають зробити оцінку, аналіз інформації, і напевно, мають роботи якісь висновки», - сказав він.

  Голова Консультативної місії ЄС додав, що НАБУ і САП знаходяться під великим тиском і побажав їм бути сильними та працювати разом.

«По-перше, вони під психологічним тиском, суспільство вимагає від них дуже багато, зразу задає багато питань. Якщо вони роблять помилку, одразу їх обвинувачують у цій помилці, але вони люди, також вчаться, і неможливо уникнути помилок», - пояснив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-