Новинський заперечує звинувачення ГПУ

Новинський заперечує звинувачення ГПУ

Укрінформ
Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський називає "юридично нікчемними" представлені Генпрокуратурою докази його нібито причетності до позбавлення волі Олександра Драбинко.

Про це він заявив на засіданні Регламентного комітету Верховної Ради в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Немає ніяких доказів моєї провини", - сказав Новинський, додавши, що матеріали Генпрокуратури є "юридично нікчемними" і які базуються на "лжесвідоцтвах".

За словами Новинського, мета справи проти нього - "політичне переслідування і тиск на опозицію".

Адвокат  Новинського Олег Татаров на засіданні Регламентного комітету Верховної Ради у середу заявив про недостатність доказової бази з боку Генеральної прокуратури щодо його підзахисного і наголошує на допрацюванні подання ГПУ.

"Просимо Комітет рекомендувати Верховній Раді повернути подання для допрацювання", - сказав він.

За словами адвоката, подання Генпрокуратури не відповідає базовим вимогам українського законодавства. Зокрема, як зауважив Олег Татаров, на підставі свідчень лише двох людей не можна скласти картину того, що відбулося. Адвокат також вказав на наявність численних протиріч у поданні ГПУ.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання, і там йдеться про перевищення влади та вчинення злочинів спільно з Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-