Розшукуваний фігурант

Розшукуваний фігурант "смертельного ралі" в Одесі сам прийшов до поліції

Укрінформ
Співучасник "смертельного ралі" 22-річний Валерій Ганченко, що втік увечері 26 жовтня з місця ДТП в центрі Одеси, з'явився до поліції, щоб дати свідчення про злочин.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу головний фахівець відділу комунікацій Одеського главку поліції Дарія Ярчук.

"Один із фігурантів ДТП в центрі Одеси 26 жовтня, якого розшукували правоохоронці, з'явився до поліції з повинною. І зараз дає покази, беручи участь у слідчих діях як свідок злочину. Він був пасажиром автомобіля BMW Х5, який зіткнувся на розі вулиць Преображенської і Великої Арнаутської з автомобілем "Москвич", внаслідок чого дві особи в ДТП загинули, а трьох покалічено", - зазначила Ярчук, пославшись на заступника керівника Слідчого управління Одеського главку поліції Сергія Пантелеєва.

Як повідомлялося, слідчо-оперативна група поліції встановила, що за кермом позашляховика BMW Х5, що скоїв ДТП, перебував 21-річний одесит. Він керував автомобілем за дорученням, а не є власником авто.

У момент аварії, що призвела до смертельних травмувань водія і пасажира "Москвича", та наїзду на трьох осіб на зупинці у салоні BMW перебували 21-річний водій Магомед Берсанов і Валерій Ганченко. При втечі з місця аварії нетверезий "стрітрейсер" накинувся з ножем на одного з перехожих, що спробував його затримати, і завдав поранень. Йому надано охорону за кошти Одеської мерії.

Поліція веде кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України.

За словами заступника керівника відділу комунікацій Головного управління Нацполіції в Одеській області Анастасії Якубенко, слідство має в своєму розпорядженні записи з камер відеоспостереження, на яких чітко видно, що винуватцем аварії є водій BMW. Особи двох учасників ДТП, в тому числі водія BMW, встановлено, їх оголошено у розшук. Однак, за деякими даними, Берсанов уже перебуває за кордоном, на території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-