Міжнародне співтовариство збиратиме підписи проти арештів «диверсантів» у Криму

Міжнародне співтовариство збиратиме підписи проти арештів «диверсантів» у Криму

Укрінформ
Представники експертного, наукового і журналістського співтовариства в Україні і за її межами поширили заяву, в якій висловили протест проти незаконного арешту в окупованому Криму «диверсантів» Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова, а також військового пенсіонера Володимира Дудки.

Про це повідомляє Кримsos.

"Обвинувачення відомих раніше експертів в так званій диверсійно-терористичній діяльності є абсурдними і безглуздими. Це очевидно для всіх колег, яким доводилося працювати з ними разом, брати участь у заходах «Номоса». На наше переконання, затримання експертів і пред'явлення їм гучних обвинувачень, як і в разі репресій проти кримських татар, – це політичне замовлення окупаційної влади, порушення прав людини", - заявили автори заяви, під якою поставили підписи 126 представників експертного співтовариства України, Польщі, США, Вірменії, Великої Британії, Словаччини та інших країн.

Як підкреслюється в заяві, російський окупаційний режим, перейшовши до переслідування представників експертного співтовариства, "ще раз підтвердив свою терористичну суть, зневагу до прав і свобод людини, дискримінацію і переслідування незгодних з окупацією".

У документі вимагають від Росії припинити переслідування громадян України на окупованій території Криму і звільнити політичних в’язнів. Поставити свій підпис в захист затриманих можна, звернувшись за посиланням stoppersecuting@gmail.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-