Фотокор Олександр Клименко презентував свій «Фронтовий альбом»

Фотокор Олександр Клименко презентував свій «Фронтовий альбом»

Фото
Укрінформ
В інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася презентація фотокниги Олександра Клименка «Фронтовий альбом».

Як повідомляє кореспондент агентства, підтримати автора прийшли студентські друзі, колеги та військові, які стали героями фотоальбому.

«Інколи я сам боюся своїх знімків, боюсь, що ті, кого я знімав, уже мертві. Але фото також  зберігає якщо не душу, то пам'ять», - зачитав слова зі своєї книги автор.

За словами одногрупника Сергія Сай-Боднара, Клименко єдиний з українських журналістів, хто побував у всіх гарячих точках, куди доля закидала українського солдата, в тому числі, багато років знімав українських військових у миротворчих місіях ООН у країнах колишньої Югославії, Близького Сходу, Африки.

«Мені приємно представляти Олександра Клименка, оскільки ми - однокурсники. За 30 років Олександр виріс не просто в Майстра, а в майстра міжнародного класу. Йому вдалося довести, що він не просто знає, що таке фото, а що таке складні моменти життя. Він бачив їх на власні очі через фотооб'єктив»,  - сказав Сай-Боднар.

Головний редактор газети «Голос України», в якій працює автор фотоальбому, Анатолій Горлов зазначив, що «Фронтовий альбом» - це пам'ять для наступних поколінь.  

«Ця робота - це вже історія, за якою наші нащадки вивчатимуть події сьогодення. На фото не можна збрехати, це вже є і це нікуди не подінеш», - зазначив він.

Колега Клименка тележурналіст Роман Бочкала, в свою чергу, розповів, що «Фронтовий альбом» допоможе боротися в інформаційній війні проти держави-агресора.

«Фото - це доля секунди, але це та секунда, від якої залежить доля держави. Такі книги - це наша відповідь в інформаційній війні. В ній я побачив те, що бачив на фронті», - сказав Бочкала.

До фотокниги  «Фронтовий альбом» увійшло 192 світлини, які були зроблені в зоні АТО протягом двох з половиною років зйомок. На світлинах зображені українські військові під час найнапруженіших боїв та в побуті, а також замальовки з прифронтового життя.

За словами автора, це фіксація тих подій, свідками яких він став.

Як повідомляв Укрінформ, "Фронтовий альбом. Frontline album" відомого фотографа-документаліста Олександра Клименка вийшов у світ в рамках бюджетної програми "Українська книга-2016" за підтримки Держкомтелерадіо.

Загальний тираж видання - 800 примірників, з яких 427 направлено для поповнення фондів публічних бібліотек. Книгу, зокрема, отримають бібліотеки Дніпропетровської області та прикордонних регіонів - Харківщини, Сумщини, Херсонщини. Частку видань передано редакції газети Міністерства оборони України "Народна армія" для розповсюдження серед військових частин та  Міністерству закордонних справ України для передачі українським дипломатичним представництвам за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-