ГПУ повідомила про підозру топ-менеджерам банку «Фінанси та Кредит»

ГПУ повідомила про підозру топ-менеджерам банку «Фінанси та Кредит»

Укрінформ
Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому голові правління та одному із заступників голови правління АТ «Банк «Фінанси та Кредит».

Про це інформує прес-служба відомства.

"14 листопада 2016 року колишнім голові правління та одному із заступників голови правління АТ «Банк «Фінанси та Кредит» повідомлено про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі також зазначили, що подали до суду клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих збитків.

У прокуратурі наголосили, що Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки спільно з Департаментом протидії злочинам у сфері економіки Національної поліції та Служби безпеки продовжують встановлювати всіх винних осіб, причетних до незаконної фінансової оборудки службових осіб АТ «Банк «Фінанси та Кредит». 

У відомстві нагадали, що за допомогою нерезидентів України, у тому числі й однієї офшорної компанії, кінцевим бенефіціарним власником якої є громадянин України – колишній помічник одного з народних депутатів України, незаконно вивели активи банку на суму понад 1 мільярд гривень. Досудовим розслідуванням установлено, що службові особи АТ «Банк «Фінанси та Кредит» за попередньою змовою з іншими особами, шляхом укладення договору поруки із нерезидентом України (одним із банків, що знаходиться в Австрії), перерахували на кореспондентські рахунки цієї установи грошові кошти в сумі майже 54 млн доларів США, що призначались як гарантії з боку Українського банка-поручителя ризикової діяльності офшорної компанії, зареєстрованої на Кіпрі".

В подальшому, внаслідок удаваних фінансових оборудок та невідображення їх у фінансовій звітності АТ «Банк «Фінанси та Кредит», кошти було втрачено, чим банківській установі та її вкладникам заподіяно збитки у особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-