Компенсація політвязню: російська

Компенсація політвязню: російська "феміда" оцінила рік тюрми у тисячу рублів

Укрінформ
Басманний суд Москви виніс постанову, що українському політв'язневі Сергію Литвинову, якого майже рік тримали у російському СІЗО за обвинуваченням, згодом знятому, виплатять 1000 рублів компенсації.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на адвоката Віктора Паршуткіна.

Як розповів захисник, за незаконне утримання під вартою Литвинов вимагав виплатити йому один мільйон рублів, за тортури - ще два мільйони. Проте Басманний суд лише частково задовольнив позов засудженого і призначив компенсацію в тисячу рублів.

Захист має намір оскаржити це рішення. Раніше адвокат Литвинова заявляв про намір звернувся із скаргою до Європейського суду з прав людини.

Як повідомлялося, Литвинова було затримано влітку 2014 року за обвинуваченням у "незаконних методах ведення війни". Йшлося про вбивства декількох десятків мирних жителів Луганської області, які він нібито вчинив, знаходячись у складі добровольчого батальйону "Дніпро-1". Проте захист довів, що "жертв" Литвинова ніколи не існувало. Після цього Слідчий комітет РФ зняв вказані обвинувачення і залишив українцеві "лише" грабіж. Його засудили до 8,5 роки ув'язнення. Сергій Литвинов нещодавно був етапований до місця відбування покарання, в колонію №15 у місті Батайськ Ростовської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-