У Києві біля посольства РФ відбулася акція проти агресії Росії

У Києві біля посольства РФ відбулася акція проти агресії Росії

Фото
Укрінформ
У столиці біля посольства Росії відбулася акція, учасники якої, зокрема, засудили агресію РФ відносно України.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Декілька сотень людей зібралися біля  посольства РФ ще о 9 ранку. Люди вийшли з українськими прапорами і плакатами, де написано "Руки геть від України". Люди говорять, що не згодні з риторикою Путіна щодо України, засуджують агресію Росії відносно України, а також не згодні з діями в Молдові і Болгарії, де були обрані президенти з проросійською позицією. Кожний, хто бажає, може висловитися біля вільного мікрофона і висловити позицію. Заходи безпеки тут посилені, працює патрульна поліція і Нацгвардія. Акція проходить мирно", - розповів кореспондент.

Як повідомлялося, в Києві сьогодні відбувалися декілька масових мітингів. У центрі столиці порядок забезпечували 5 тисяч правоохоронців.

Раніше в СБУ заявляли, що РФ готує провокації з метою організації дострокових парламентських виборів в Україні. Старт вказаних дій, як повідомили у відомстві, заплановано на 15 листопада всеукраїнською акцією протесту банківських вкладників. За даними спецслужби, надалі, з 17 листопада, основний акцент протестних акцій зміщуватиметься на питання підвищення тарифів, і протест нібито повинен перерости у блокування урядових структур, розширення претензій і вимог до влади.

У СБУ розповіли, що мають документи, які свідчать про план щодо дестабілізації ситуації в Україні в листопаді, що має назву "Шатун". За даними відомства, цю інформацію підтверджує у тому числі листування, вилучене з поштової скриньки радника президента РФ Владислава Суркова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-