МОЗ створює єдину базу медоглядів водіїв

МОЗ створює єдину базу медоглядів водіїв

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я України розпочата робота зі створення єдиної державної бази даних медичних оглядів певних категорій осіб, зокрема водіїв.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я Оксана Сивак під час стартової прес-конференції до Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, повідомляє прес-служба відомства.

«Усі ми учасники дорожнього руху: водії, пасажири, пішоходи. Тому тема стосується кожного. Стан здоров’я водія – це надзвичайно важливе питання, де не може бути компромісів. Тому необхідно впорядкувати єдину базу даних, з якої можна отримати інформацію про те, чи має людина здоров’я бути за кермом, чи пройшла вона медичний огляд, зокрема нарколога і психіатра», - зазначила Сивак.

База має запрацювати у 2017 році. Наповнення цієї бази відбуватиметься у співпраці з МВС. Крім інформації про водіїв, база міститиме відомості про комісії та лікарів, які мають право надавати такі довідки.

Крім того, у міністерстві зазначили, що важливим питанням медичного забезпечення транспортного процесу є удосконалення системи підготовки кандидатів у водії, водіїв та інших учасників дорожнього руху. У звязку з цим  МОЗ розробляє зміни до програми навчання водіїв, зокрема в частині  надання домедичної і медичної допомоги потерпілим унаслідок дорожньо-транспортних пригод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-