У посольстві США законопроект Рибчинського назвали неєвропейським

У посольстві США законопроект Рибчинського назвали неєвропейським

Укрінформ
Ні США, ні ЄС не підтримують законопроект Євгена Рибчинського №4461 про авторське право ("Про внесення змін до Закону України "Про авторське право і суміжні права" щодо діяльності організацій колективного управління"). Цей документ не відповідає європейським стандартам та нормам.

На цьому наголосив під час "круглого столу" в понеділок регіональний аташе з питань інтелектуальної власності Посольства США в Україні Дональд Таунсенд.

"США проти цього законопроекту. Ми також підтримуємо Європейський Союз, який також проти цього законопроекту. В рамках Угоди про асоціацію між ЄС та Україною ми проводимо діалог з питань інтелектуальної власності. І ми, і наші європейські колеги неодноразово і дуже чітко доносили ту позицію, що ми проти цього законопроекту. І ми надсилали багато листів, щоб донести цю позицію. Ми проти цього законопроекту. Хочемо, щоб це почули", - підкреслив Таунсенд.

За його словами, ця позиція і відповідні пропозиції до українських колег звучали під час спеціальних семінарів з питань інтелектуальної власності та цього законопроекту, "було вкладено багато ресурсів, в тому числі фінансових". Також це було сказано на зустрічах на найвищому рівні у Вашингтоні, між українськими офіційними посадовцями та американськими.

Таунсенд додав, що і міжнародні організації написали свої листи, щоб висловити своє занепокоєння цією ситуацією. 29 вересня такого листа написав також Європейський комісар.

"Що важливо - що ні ми, США, ні ЄС в жодному разі не будемо підтримувати цей законопроект, навіть якщо він буде прийнятий. Ми не будемо підтримувати його імплементацію. Хочу підкреслити, що жодного пенні США  не дадуть для того, щоб ввести ту систему, що пропонується. Європейський Союз підкреслює, що цей законопроект створює монополістичну систему колективного управління авторськими та суміжними правами", - зазначив Таунсенд.

Він знову підкреслив: і ЄС, і США в даній ситуації "абсолютно гармонійно" виступають проти.

"Ми не віримо, що цей законопроект може бути виправлений. Від нього треба відмовитися. Він має бути наново написаний і включати міжнародні норми", - підсумував аташе.

Фото: sips.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-