Кнесет цього тижня розгляне резолюцію про Голодомор

Кнесет цього тижня розгляне резолюцію про Голодомор

Укрінформ
Парламент Ізраїлю цього тижня розгляне резолюцію про визнання Голодомору актом геноциду українського народу.

Відповідне рішення затвердила у понеділок Президія Кнесету на чолі з головою Юлієм Йоелем Едельштейном, повідомили Укрінформу в прес-службі Почесного консульства Держави Ізраїль в Західному регіоні України.

"Президія Кнесету на чолі з головою Юлієм Йоелем Едельштейном затвердила сьогодні розгляд резолюції про визнання Голодомору актом геноциду українського народу. Ізраїльські парламентарії обговорять це питання на поточному пленарному тижні. З проханням висунути цю тему виступила віце-спікер Кнесету, депутат від партії "Лікуд" Нава Бокер", - йдеться у повідомленні.

За словами Нави Бокер, протягом багатьох років Кнесет не визнавав Голодомор «актом геноциду українського народу» і «актом насильства проти людства, який був спрямований сталінським режимом на знищення людей. Прийшов час це змінити», - зазначила вона.

Ініціював розробку резолюції про визнання Голодомору актом геноциду українського народу Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков. Для того, щоб переконати парламентаріїв, він наполіг на візиті ізраїльської делегації в київський Національний музей «Меморіал жертв Голодомору», в рамках заходів, пов'язаних з 75-річчям трагедії в Бабиному Яру. Ця подія докорінно змінила їхнє ставлення і оцінку подій в Україні в 1932-1933 році.

«Я щасливий бути причетним до такого історичного моменту. Факт того, що ізраїльські парламентарі розуміють необхідність прийняття цієї резолюції, робить наші народи ближче. Ізраїльтяни - єдиний народ, який, як ніхто, розуміє трагедію українців, той умисний геноцид, який був ініційований сталінським режимом. Ми розділяємо цей біль разом», - заявив Вишняков.

Ізраїль може стати 25 країною, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу. Остаточна кількість жертв цієї трагедії, згідно з рішенням Апеляційного суду Києва - 10 млн 65 тис. осіб.

Фото: kuluar.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-