Фонд гарантування: грошей для ошуканих вкладників Михайлівського вистачить

Фонд гарантування: грошей для ошуканих вкладників Михайлівського вистачить

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів у випадку ухвалення законопроекту "Про внесення змін до закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб щодо відшкодування фізичним особам шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських послуг" зможе повернути кошти ошуканим вкладникам банку "Михайлівський", яких на сьогодні нараховується близько 14 тисяч осіб.

Про це на брифінгу заявив заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це приблизно 14 тисяч людей, загальна сума коливається в діапазоні 1,2 млрд грн, це ціна цієї афери. Ми очікуємо, що завдяки  прийняттю цього законопроекту в нас буде правова підстава, щоб відшкодувати ці кошти",- сказав Оленчик.

Він зазначив, що, можливо, з 14 тисяч не всі зможуть претендувати на відшкодування вкладів. Там є різні види договорів і для того, аби визначити, хто зможе претендувати на відшкодування вкладів, наразі ведеться серйозна робота, "але я впевнений, що більшість людей повернуть свої кошти завдяки цьому закону".

У законопроекті сказано, що Фонд гарантування зобов'язаний розпочати виплати протягом 20 робочих днів з дня набуття чинності цього закону.

"Тобто парламент приймає, Президент підписує, це публікується в "Голосі України" і протягом дня йде зворотній відлік", - зазначив Оленчик.

Законопроект "Про внесення змін до закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб щодо відшкодування фізичним особам шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських послуг" був розроблений за участі НБУ, ФГВФО, Мінфіну та правоохоронних органів. Даний документ передбачає надання права Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, після ретельного вивчення всіх обставин укладання кожної конкретної депозитної угоди і після розроблення порядку виплат, забезпечити повернення коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-