Білий дім вшановує пам'ять жертв Голодомору в Україні

Білий дім вшановує пам'ять жертв Голодомору в Україні

Заява
Укрінформ
Американський народ шанує пам'ять жертв загиблих під час Голодомору в Україні 1932-33 рр. та не полишає прагнень підтримати українців у продовженні їх боротьби на захист цілісності країни та демократії.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній Білим домом з нагоди річниці страшної трагедії в Україні.

"Сполучені Штати цього місяця приєднуються до солідарності з українським народом, яку висловлює весь світ у пам'ять про жертв Голодомору – однієї з найстрашніших трагедій, спричинених людьми, в сучасній історії", - наголошується в заяві.

Як тоді, так і знову, українці довели світові, що людський дух неможливо приборкати. "Навіть у найважчі часи український народ з гідністю продовжував свою боротьбу за мир, свободу й демократію",- йдеться в документі. Сьогодні, коли Україна зіткнулась з новими загрозами цим важливим цінностям, "американці стоять разом з українцями в їх мужній боротьбі на захист своєї території та демократії".

Українсько-американське співтовариство, а також друзі українського народу докладають всіх зусиль, щоб "пам'ять про тих, хто постраждав у роки Голодомору, жила", в той час як людство не полишає прагнень побудувати кращий, більш вільний і більш справедливий світ, наголошується у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-