Ощадбанк відкладає введення комісії за оплату комуналки

Ощадбанк відкладає введення комісії за оплату комуналки

Заява
Укрінформ
"Ощадбанк" перенесе введення в дію рішення щодо впровадження комісії за прийняття комунальних платежів, щоб розробити механізм, який дозволить залишити безкоштовною оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення - отримувачів субсидій.

Про це йдеться у заяві банку.

“Ощадбанк" зважає на резонанс і масштабне суспільне обговорення питання сплати за послуги банку з прийому комунальних платежів від населення та висловлює готовність до широкої експертної дискусії", - йдеться у заяві.

При цьому у банку зазначили, що законодавство закріплює заборону банкам встановлювати комісійну винагороду за банківські послуги на рівні нижче собівартості операції. "Запропонований банком до встановлення в касі тариф у 3 грн є найнижчим на банківському ринку та має на меті забезпечити беззбитковість проведення операцій", - додали в "Ощадбанку".

Там також нагадали, що Україна підписала низку міжнародних угод, в тому числі меморандум із МВФ та взяла на себе зобов’язання щодо здійснення масштабних реформ. Окрім іншого, меморандум передбачає ринкові умови для роботи держбанків та їх докорінне реформування. "Державні банки, як і решта державних компаній, мають генерувати прибутки для бюджету. Для держави, для 45 мільйонів українців. Тож, до державного "Ощадбанку", має бути таке саме ставлення, як і до решти державних компаній, які реформуються", - акцентували у банку і зазначили, що "Ощадбанк" "розуміє свою соціальну місію".

 "Саме тому, правлінням Ощадбанку прийнято рішення про перенесення терміну введення в дію рішення тарифного комітету щодо впровадження комісії за прийняття комунальних платежів, з метою опрацювання із відповідними органами державної влади механізму, який дозволить залишити безкоштовною оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення (отримувачів субсидій)", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Петро Порошенко закликав "Ощадбанк" не брати комісію за оплату компослуг з 1 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-