Для речників влади провели міжнародний майстер-клас

Для речників влади провели міжнародний майстер-клас

Укрінформ
Більше 100 фахівців центральних та місцевих органів виконавчої влади з питань комунікацій з громадськістю та ЗМІ взяли участь у комунікаційному форумі, організованому Департаментом інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Протягом двох днів провідні українські та іноземні фахівці у сфері комунікацій, включаючи діючих співробітників комунікаційних підрозділів уряду Великої Британії та американських експертів, провели тренінги та семінари для представників центральних та місцевих органів виконавчої влади з питань комунікацій з громадськістю, а також співробітників прес-служб міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Тренінги були присвячені актуальним питанням у сфері комунікацій, викликам, які постають перед співробітниками прес-служб та шляхам їх вирішення. Темами семінарів, серед іншого, були: "Формування ефективної інформаційної політики в рамках урядової стратегії "Єдиного голосу", "Світові комунікаційні тренди", "Способи побудови ефективних комунікаційних кампаній: складові, практичні аспекти їх розробки та імплементації", "Важливість досліджень в стратегічних комунікаціях", "Ефективність спілкування представників влади зі ЗМІ".

Директор Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю СКМУ – прес-секретар Прем’єр-міністра України Дмитро Столярчук під час свого виступу перед учасниками форуму звернув увагу на збільшення впливу громадськості в останні роки на розвиток держави, вплив на роботу органів влади. Він зазначив, що новий уряд започаткував цілу низку реформ у різних сферах, наголосивши, що їх реалізація має спиратися на підтримку суспільства. "Швидке проведення реформ можливе завдяки двосторонньому діалогу громадськість-влада. Громадські організації, які об’єднують активних і небайдужих громадян, повинні стати партнерами влади в ініційованих перетвореннях", - сказав Столярчук.

Він назвав прикладами вдалого партнерства співпрацю з провідними громадськими експертами під час реалізації нового законодавства про державну службу, реформування системи надання адміністративних послуг, державних закупівель.

"Треба активно і злагоджено доносити до суспільства і медіа важливі рішення уряду, що спрямовані на відновлення економічного зростання і зміну на краще життя людей. Наразі це є головним викликом комунікаційної команди уряду в рамках стратегії "Єдиного голосу", - підкреслив Столярчук.

Форум фахівців центральних та місцевих органів виконавчої влади з питань комунікацій з громадськістю відбувся за підтримки БДІПЛ/ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-