Суд скасував незаконне виділення Льовочкіну землі в Козині - ГПУ

Суд скасував незаконне виділення Льовочкіну землі в Козині - ГПУ

Укрінформ
Верховний суд України скасував незаконне виділення землі в с.Козин Київської області екс-главі Адміністрації президента часів Януковича.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"За заявами Генпрокуратури Верховний суд України скасував незаконні судові рішення, винесені на користь колишнього глави Адміністрації Президента України часів В. Януковича", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувала ГПУ, виконавчим комітетом Козинської селищної ради у 2002 році усупереч вимог Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст. ст. 116, 118 Земельного кодексу України та поза межами законних повноважень було прийнято ряд рішень, якими передано у приватну власність громадян земельні ділянки для забудови загальною площею майже 0,50 га.

"У подальшому власниками цих земель стали колишній Глава Адміністрації Президента України часів В. Януковича та його родич", - уточнили в прес-службі.

У ГПУ розказали про судову тяганину, яку довелося пройти прокурорам.

"Незважаючи на правомірність доводів прокурора, про відсутність у виконавчого комітету ради права приймати рішення про надання у власність земель комунальної власності, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ погодився із судом апеляційної інстанції, який у задоволенні позовів відмовив. Послідовно відстоюючи інтереси держави, Генеральна прокуратура України подала заяви до Верховного Суду України про перегляд судових рішень. Найвищий судовий орган погодився з доводами прокурора і 09.11.2016 скасував незаконні судові рішення, а справи направив на новий розгляд до суду першої інстанції", - зазначили в Генпрокуратурі.

Як відомо, Адміністрацією Президента з 25 лютого 2010 року до 17 січня 2014 року керував Сергій Льовочкін.

Влітку 2016 року суд призначив експертизу острова депутата Юлії Льовочкіної біля річки Козинка, за який почала судитися прокуратура, повідомляє "Українська правда".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-