Усі документи на новонародженого мають видаватися в пологовому будинку - Мін'юст

Усі документи на новонародженого мають видаватися в пологовому будинку - Мін'юст

Укрінформ
Послугою видачі свідоцтв про народження у пологових будинках, яку запустили в Україні восени минулого року, уже скористалися батьки 70 тисяч новонароджених.

Про це повідомив заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе під час відвідання Житомирського обласного перинатального центру, де відбувся запуск пілотного проекту Мін’юсту з проведення реєстрації місця проживання новонародженого безпосередньо у медичному закладі, повідомляє прес-служба відомства.

“Запуск проекту з видачі свідоцтв про народження у пологових, який запустили восени минулого року, значно полегшив життя молодим батькам. За цей час проект запрацював по всій країні, а даною послугою скористалися батьки 70 тисяч новонароджених”, - сказав Гецадзе.

Однак, за його словами, молодим батькам усе ж доводилося відвідувати державні установи для того, щоб провести реєстрацію місця проживання малюка. Аби вирішити цю проблему, минулого місяця пілотний проект з реєстрації місця проживання дитини одночасно з реєстрацією її народження в пологовому будинку було запущено в одному з пологових Харкова. Наразі до цього “пілоту” приєднався і Житомирський обласний перинатальний центр.

“Міністерство юстиції завжди підтримувало і надалі підтримуватиме ініціативи, що спрощують життя простим українцям. Наше завдання як державного органу забезпечити громадян зручними сервісами, щоб вони відчували підтримку з боку держави”, - зазначив заступник міністра.

Він також запевнив, що у майбутньому даний пілотний проект буде поширено по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-