Порошенко на зустрічі з вкладниками Михайлівського: Вніс відповідний проект закону

Порошенко на зустрічі з вкладниками Михайлівського: Вніс відповідний проект закону

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками обкрадених вкладників банку «Михайлівський», користуючись правом законодавчої ініціативи, вніс до Верховної Ради  проект Закону щодо захисту ошуканих вкладників банків.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент нагадав, що вже зустрічався на Софійській площі з представниками обкрадених вкладників банку «Михайлівський», де пообіцяв зробити все можливе та знайти механізми для захисту їхніх інтересів.

"Глава держави визначив цей проект закону «Про внесення змін до закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб щодо відшкодування фізичним особам шкоди, завданої зловживаннями в сфері банківських та фінансових послуг» як невідкладний", - зазначається в повідомленні.

«Звертаюся до парламентарів з проханням у вівторок поставити його на голосування і проголосувати», - наголосив Порошенко.

При цьому Порошенко запевнив: «Нікому не дамо зловживати цим законом. Ті, хто були задіяні в сумнівних схемах, нестимуть відповідальність, але чесних людей ми маємо захистити».

Документ був розроблений за участю Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства фінансів, правоохоронних органів. За словами Глави держави, законопроект передбачає надання права Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, після ретельного вивчення всіх обставин укладання кожної конкретної депозитної угоди і після розроблення порядку виплат, забезпечити повернення коштів.

Голова Спілки вкладників банку «Михайлівський» Олег Мосін від імені ініціативної групи подякував Президентові за зустріч та чітку позицію на захист прав ошуканих вкладників. Він висловив сподівання, що сьогоднішня законодавча ініціатива Президента зможе реально вирішити проблеми великої кількості людей, яких обдурили шахраї під виглядом банківської установи.

«Цей законопроект дає можливість людям повернути свої вклади, а шахраям-банкірам включається «червоне світло» для того, щоб вони більше не могли в такий спосіб ошукувати людей», - сказав Мосін.

У зустрічі також узяли участь перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, міністр фінансів України Олександр Данилюк, перший заступник Голови СБУ Віталій Маліков, представники Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-