Європол закрив

Європол закрив "коридор" з України в Британію: більше сотні заарештованих

Укрінформ
Європейське поліцейське управління "Європол" повідомило про знешкодження транснаціональної кримінальної огранізації, причетної до нелегального перевезення громадян України до Великої Британії та Ірландії.

Про це повідомляється на сайті Європолу.

"Це велике розслідування було ініційоване восени 2015 року в результаті двосторонньої співпраці між прикордонною службою Польщі та Національною поліцією Іспанії, але згодом переросло у міжнародне розслідування зі зв'язками у низці країн", - йдеться у повідомленні.

За даними Європолу, операцію провела Національна поліція Іспанії спільно з прикордонною службою Польщі та Центром Європолу з протидії незаконному перевезенню мігрантів. У її рамках заарештовано понад 100 людей за підозрою у підробленні адміністративних документів та організацією незаконної імміграції.

За інформацією Європолу, схема була такою: мігранти в'їжджали у Польщу за туристичною візою, а потім прямували до інших країн, використовуючи підробні документи, такі як польські ID чи балтійські паспорти.

"Сягнувши пікового рівня після кримської кризи, українські міграційні потоки опинилися у центрі уваги кримінальних організацій, які надавали мігрантам "повний пакет для подорожі", включно з підробними документами, такими як візи та паспорти, а також квитки на літак та місце розташування у транзитних країнах", - зазначається у прес-релізі Європолу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-