МАУ скаржиться на тиск антикорупційників

МАУ скаржиться на тиск антикорупційників

Укрінформ
Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» заявляє про тиск на неї з боку Національного антикорупційного бюро України.

Про це йдеться в офіційному коментарі МАУ щодо заяви НАБУ про несплату авіакомпанією коштів до спецфонду.

Зокрема, в авіакомпанії МАУ дії НАБУ назвали "прямим тиском на авіакомпанію, грубим нівелюванням конституційних гарантій ведення бізнесу в Україні".

"АТ «Міжнародні Авіалінії України» заявляє, що у своїй діяльності завжди дотримується букви закону та боротиметься усіма доступними способами з проявами правового нігілізму та незаконного тиску на авіакомпанію з боку правоохоронних органів", - йдеться у заяві компанії.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України направило підозру до прокуратури щодо незаконного привласнення екс-керівником Державіаслужби Денисом Антонюком та президентом МАУ Юрієм Мірошниковим коштів, призначених на авіаційну діяльність.

За даними слідчих, впродовж 2014-2015 років керівництво МАУ за сприяння службових осіб Державіаслужби України протиправно заволоділо коштами Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях в особливо великих розмірах.

Зокрема, йдеться про збір, який всі авіакомпанії за законом зобов’язані сплачувати до фонду за перевезених пасажирів та вантажі. Ці кошти МАУ стягувала з клієнтів з відповідним цільовим призначенням, але до фонду їх не переказувала. За два роки сума несплати сягнула 147 млн грн.

За версією слідства, нарощуванню боргу перед Держспецфондом сприяла лобістська діяльність з боку екс-керівника Державіаслужби в інтересах МАУ. Саме Антонюк затвердив наказ, що дозволив авіаперевізникам отримувати нові напрямки перевезень, незважаючи на наявність у них непогашених боргів перед фондом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-