Зубко доручив владі на місцях підготуватися до негоди

Зубко доручив владі на місцях підготуватися до негоди

Укрінформ
Центральні та місцеві органи влади мусять активізувати діяльність оперативних штабів з протидії негоді, що очікується в Україні найближчими днями.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на засіданні міжвідомчого оперативного штабу, повідомляє Урядовий портал.

За його словами, необхідно поінформувати людей про очікуване погіршення погодних умов і забезпечити надійне транспортне сполучення між регіонами, перевірити стан спеціальної та інженерної техніки, підсилити аварійні бригади з відновлення електропостачання.

«Треба забезпечити міжрегіональне співробітництво в областях, де оголошено штормове попередження. У регіонах має бути організована цілодобова робота оперативних штабів для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Укравтодору доручено у взаємодії з ОДА і КМДА залучити необхідну кількість техніки. ДСНС має підготувати техніку і групи рятувальників для забезпечення проїздів на гірських перевалах, а також для евакуації з ділянок з ускладненим проїздом і наданням допомоги громадянам», - наголосив Зубко.

За його словами, ОДА і КМДА доручено перевірити стан готовності інженерної, спеціальної та снігоочисної техніки до діяльності в умовах негоди, організувати взаємодію з осередками Червоного Хреста із забезпечення пунктів обігріву у випадку критичного похолодання. «Необхідно забезпечити захист людей похилого віку і зі спеціальними потребами, що проживають у сільській місцевості. Це питання має бути на контролі сільських, селищних рад, а також голів ОТГ», - наголосив віце-прем'єр-міністр.

За повідомленням Укргідрометцентру, з 13 листопада у ряді областей України: Київській, Житомирськй, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій - оголошено штормове попередження. У цих регіонах синоптики прогнозують пониження температури, снігопади, що супроводжуються сильним вітром, налипання мокрого снігу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-