Інститут світової політики видав

Інститут світової політики видав "Аудит зовнішньої політики: Україна-Польща"

Укрінформ
Інститут світової політики презентував аналітичну записку "Аудит зовнішньої політики: Україна-Польща". В ній, зокрема, йдеться про суперечливі моменти недавньої спільної історії, зокрема тему Волинської трагедії.

Про це під час презентації документа сказала заступник директора Інституту світової політики Катерина Зарембо, передає кореспондент Укрінформу.

"Історична політика зараз є важливою як в Україні, - наприклад, якщо ми говоримо про політику декомунізації, - так і в Польщі. Але ці процеси сприймаються як в Україні, так і в Польщі як спрямовані один проти одного, тоді як насправді так не є. І, зокрема, ключова мета ухвали польських Сенату і Сейму щодо Волині як геноциду проти польського народу насправді - це апеляція до внутрішньої аудиторії в Польщі, а не до українців чи інших зовнішніх партнерів", - зазначила Зарембо.

Водночас вона уточнила, що для великої частини виборців у РП, і зокрема електорату партії "Право і справедливість", визнання польських історичних травм і жертв є дуже важливим, у тому числі й на законодавчому рівні. 

При цьому Зарембо додала, що Польща і надалі залишається палким адвокатом нашої країни у Європейському Союзі - як у контексті членства України, так і більш нагальних питань, зокрема надання безвізового режиму та збереження санкцій проти Росії.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-