У Польщі навчається близько 50 тисяч студентів з України

У Польщі навчається близько 50 тисяч студентів з України

Укрінформ
В Республіці Польща нині навчається близько 50 тисяч студентів з України. 

Про це повідомив голова правління/президент Асоціації українського бізнесу в Польщі Ярослав Романчук під час публічних дебатів, організованих Інститутом світової політики, присвячених українсько-польським відносинам, передає кореспондент Укрінформу.

"На 1 січня 2016 року було офіційно 30 тисяч молоді, яка навчається в Польщі. Сьогодні вже чутно цифру до 50 тисяч. І ми дійшли рішення, оскільки уряд Польщі дозволив нашим студентам працювати, вони часто шукають роботу, а наш бізнес, який виходить на польський ринок, часто шукає працівників, - створити і створили Польську лігу українських студентів", - сказав Романчук.

Він уточнив, що ліга є комунікаційним майданчиком, що дає можливість нашій молоді, студентам бути ближче до України і до бізнесу. 

"17 листопада, в Міжнародний день студентів, за підтримки нашого посольства ми проводимо перший конгрес Польської ліги українських студентів. Для початку ми для них хочемо запропонувати два проекти: студентську школу стартапів і студентську біржу праці. Але наша задача - створити для них площадку. Вони повинні самі об'єднуватись і самі приходити зі своїми ідеями", - зазначив Романчук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-