Заступниця Гонтаревої скаржиться на

Заступниця Гонтаревої скаржиться на "прослушку"

Укрінформ
Заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова заявила, що її телефонні розмови прослуховують.

Про це йдеться в офіційному коментарі Рожкової, який у четвер поширила прес-служба НБУ.

"Сьогодні в ЗМІ було викладено низку моїх телефонних розмов з менеджментом та акціонерами Платінум Банку. Доводжу до відома ЗМІ, що я перебуваю у постійному діалозі з акціонерами та менеджментом усіх 100 українських банків – від найбільшого банку ("Приват") і до найменшого ("Гефест"). Адже перемовини заступника голови НБУ, який відповідає за пруденційний нагляд, з акціонерами та менеджментом банків – це звичайний робочий процес. Особливо в період діагностики та оздоровлення банківської системи", - зазначила вона.

Рожкова нагадала, що Національний банк України проводить реформу банківського сектору. З початку 2014 року 82 банки визнано неплатоспроможними, і вони залишили ринок. Частина банків перебуває у статусі "проблемних". "З ними у мене взагалі відбувається щоденний діалог та моніторинг їх діяльності", - зазначила Рожкова.

Так, за її словами, з 2014 року регулятору разом з акціонерами фінустанов вдалося вивести з "проблемності" 10 банків. "З акціонерами та менеджментом цих банків особисто я провела десятки зустрічей, сотні телефонних розмов, зв’язку по Skype та листування в електронній пошті. Ці переговори не були марними - зараз ці банки продовжують працювати на ринку в нормальному режимі", - наголосила Рожкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-