Волонтери закликають найбагатших нардепів пожертвувати

Волонтери закликають найбагатших нардепів пожертвувати "десятину" на армію

Укрінформ
Українські волонтери звернулися до народних депутатів і політиків, які задекларували великі статки, з проханням пожертвувати 10% майна на потреби армії.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці фонду "Повернись живим".

"Скільки статків мають е-декларанти ми вже знаємо. Тепер давайте перевіримо скільки з них готові допомогти армії. Як стало відомо, е-декларанти – це власники тисяч квадратних метрів житла, мільйонів неукраїнських грошей, автопарків та інших забавок. Ми вирішили їм написати. Листи офіційні, з ввічливим проханням допомогти армії. Готуючи їх, ми читали депутатські декларації, рахували наявне майно і переводили його у тепловізори", - зазначають волонтери.

Засновник фонду Віталій Дейнега написав листа керівнику депутатської групи "Відродження" Віталієві Хомутинніку.

"На офіційному сайті партії до фракції якої Ви належите ("Відродження") указано, що вона виступає ЗА збереження територіальної цілісності України та ПРОТИ перебування на території України іноземних збройних формувань. Більшість громадян України, і ми зокрема, розділяємо вашу позицію в даному питанні.

На сайті Вашої партії вказано, що вона виступає за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. А як відомо з давніх часів, запорукою цього може бути лише сильна армія", - йдеться в листі.

Дейнега зазначає, що згідно з е-декларацією, Хомутиннік володіє квартирами загальною площею 806,2 кв м, земельними ділянками площею 8160 кв.м, шістьма транспортники засобами, грошовими активами майже у 494 млн грн. За 2015 рік дохід нардепа становив 175,8 млн грн.

"За давньою українською традицією прийнято жертвувати 10% від своїх доходів на добрі справи. Ми пропонуємо Вам долучитися до справи підтримку українського війська та подолання наслідків російської агресії на сході України. Якщо з якихось причин ви не готові надати фінансову допомогу, то можете пожертвувати свої годинник FP Journe Tourbillon Souverain, який разом зможемо продати на відкритому аукціоні. Його оціночна вартість становить $170 тис., що є еквівалентом 60 тепловізорів, 14 реанімобілів з повним обладнанням або п'яти квартирам в Києві для сімей загиблих в АТО", - зазначає волонтер.

Ініціатори на старті акції відправили листи з проханням про допомогу армії вже десятьом політиків і депутатів, зокрема, Ігорю Кононенку, Богдану Дубневичу, Ігорю Котвицькому, Олегу Ляшку, Нестору Шуфричу, Олесю Довгому, Сергію Таруті, а також главі МВС Арену Авакову і меру Харкова Геннадію Кернесу.

Волонтери також обіцяли оприлюднити відповіді політиків і суми пожертвуваних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-