В Україні стартує соціальний проект медобстеження Нацполіції

В Україні стартує соціальний проект медобстеження Нацполіції

Укрінформ
У Києві презентували соціальний проект, який передбачає безкоштовне медичне обстеження командою фахових лікарів співробітників Нацполіції України категорії "35+" у п’яти містах України: Вінниці, Харкові, Львові, Одесі та Дніпрі

Про це заявив голова "Українського фонду "Здоров’я" Володимир Дудка в четвер на прес-конференції в Укрінформі.

"Радий скористатися нагодою і презентувати проект, який ми щойно розпочали. Суть його полягає у тому, щоб мінімізувати захворюваність і смертність від серцево-судинних захворювань в Україні. Наповнення проекту полягає у тому, що в різних регіонах України, в трудових колективах ми проводимо експрес діагностику ризиків виникнення серцево-судинних захворювань. Ми проводимо визначення рівня глюкози, холестерину, артеріального тиску і на основі цих даних ми даємо пацієнтам рекомендації з приводу того, що їм у тій чи іншій ситуації слід робити", - сказав Дудка.

Так, він поінформував, що смертність від серцево-судинних захворювань в Україні є значно вищою ніж навіть у результаті ДТП. "Смертність від ДТП - це приблизно 5 тис. людей на рік, а смертність від серцево-судинних захворювань - це 400 тис. людей на рік", - додав він.

Перш за все, за словами Дудки, організатори проекту ставлять собі за мету попередити людей про можливі у них порушення здоров’я, а якщо їм про це вже відомо, то стимулювати займатися лікуванням. "Ми провели перший етап у Вінниці і вже стикалися з тим, що цілий ряд людей, яких ми обстежували, вперше дізналися про те, наприклад, що у них підвищений рівень глюкози у крові. Ми ще кожному з пацієнтів даємо пам’ятку, у якій міститься інформація про симптоми інсульту і інфаркту. Вона має розмір кредитної карти і її завжди можна носити з собою", - підкреслив Дудка.

У свою чергу, перший заступник голови фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України Віктор Корж розповів, що його організація різними методами намагається вирішити одну проблему - покращення здоров’я української нації.

"У секторі, яким займається товариство “Динамо” - це сектор дітей, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, але, безумовно, фізична культура і спорт не тільки для дітей, а й для співробітників правоохоронних органів, насамперед працівників Міністерства внутрішніх справ, зокрема, підрозділів поліції. Ми проводимо змагання, допомагаємо в організації фізичної підготовки і це сприяє покращенню здоров’я працівників поліції, які, безумовно, є у групі ризику", - зауважив він.

Корж також запевнив, що одним із дієвих методів боротьби з ознаками появи серцево-суддиних захворювань є звичайно спорт.

"Тому проект направлений на те, аби дійсно сучасними методами довести до відома, профілактувати особовий склад, який зранку до ночі займається боротьбою зі злочинністю", - наголосив перший заступник голови ФСТ "Динамо" України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-