"Кримським диверсантом" може бути журналіст Дмитро Штибліков - ЗМІ

Укрінформ
Одним із затриманих учора у Севастополі "українських диверсантів" може бути Дмитро Штибліков.

Як стверджує телеканал "Дождь", про це його повідомив брат затриманого Олексій Штибліков. Також він спростував інформацію про відношення Дмитра Штиблікова до української розвідки.

"Як стверджує Олексій Штибліков, його брата затримали вдень 9 листопада. За словами співрозмовника, брат подзвонив йому з прокуратури", - йдеться в повідомленні.

За словами співрозмовника телеканалу, його брат Дмитро Штибліков працює аналітиком Центру сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичної співпраці Чорноморського регіону "Номос" у Севастополі.  

За даними з відкритих джерел, це українська неурядова аналітична організація, її офіс розташований у Севастополі. "Він був аналітиком, займався військовою журналістикою. І, мабуть, тому потрапив до списків як підозрюваний", - припустив співрозмовник телеканалу.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ у четвер заявила про чергове "затримання членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України" в місті Севастополі.  

Офіційний представник МО України з питань АТО Андрій Лисенко заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності, а спецслужби Росії роблять це з однією метою - "показати ефективність цієї спецслужби, ввести в оману російський народ і світову спільноту, завдати шкоди авторитету українських Збройних сил".

Раніше, 10 серпня, ФСБ Росії опублікувала офіційну заяву, в якій стверджувала, що в окупованому Росією Криму запобігла "ряду терористичних актів", нібито підготовлених Головним управлінням розвідки МО України. У Генштабі України цю заяву назвали провокацією. Водночас російські силовики затримали декілька громадян України, щоб звинуватити їх у підготовці "терактів" на території окупованого Криму, зокрема Євгенія Панова і Андрія Захтея, відносно яких були застосовані тортури. Після цього вони надовго зникли з поля зору правозахисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-