Пожежа в Літочках: власнику будинку для літніх людей оголосили підозру

Пожежа в Літочках: власнику будинку для літніх людей оголосили підозру

Укрінформ
Прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пожежі у будинку для літніх осіб у Броварському районі на Київщині 29 травня, внаслідок чого загинули 18 людей.

Про це інформує прес-служба прокуратури Київської області.

"Власнику будинку для літніх осіб оголошено підозру за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, у ході досудового розслідування установлено, що внаслідок злочинної самовпевненості та недотримання правил пожежної безпеки 40-річним підозрюваним приблизно о третій годині ночі в житловій приватній будівлі, яка належить підозрюваному та використовувалася як пансіонат для людей похилого віку, виникла пожежа, внаслідок якої загинули 18 осіб та одній особі заподіяно тілесні ушкодження.

"Відповідно до вимог ст. 290 КПК України підозрюваному, його захисникам та потерпілим оголошено про завершення досудового розслідування, відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті", - додали у прокуратурі.

Там також зазначили, що підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-