Апеляційний суд залишив екс-керівника банку «Михайлівський» під вартою

Апеляційний суд залишив екс-керівника банку «Михайлівський» під вартою

Укрінформ
Ухвалу суду першої інстанції про продовження строку тримання під вартою із визначенням розміру застави відносно колишнього голови правління ВАТ «Банк Михайлівський» Ігоря Дорошенка залишено без змін.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду міста Києва. 

«9 листопада 2016 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційні скарги, подані в інтересах підозрюваного Дорошенка І.В, на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 08 жовтня 2016 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого ВС слідчого управління Головного управління Національної поліції в місті Києві та продовжено строк тримання під вартою до 06 грудня 2016 року з одночасним визначенням застави у розмірі 137 800 000 грн підозрюваному Дорошенку І.В.», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 08 жовтня 2016 року - залишити без змін, а апеляційні скарги, подані стороною захисту в інтересах підозрюваного Дорошенка, - залишити без задоволення.

Як повідомляв Укрінформ, НБУ повідомив про прийняте рішення щодо віднесення банку «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних за проведені банком сумнівні операції з депозитами фізичних осіб 23 травня 2016 року. За інформацією НБУ, банк був проблемним з 23 грудня 2015 року і вів роботу з НБУ щодо врегулювання ситуації.

20 травня голова правління банку «Михайлівський» Ігор Дорошенко залишив посаду. Цього ж дня банк під прикриттям технічного збою обмежив доступ куратора до бази даних та провів низку сумнівних операцій за вкладами фізосіб, збільшивши навантаження на Фонд гарантування на 1 млрд грн - до 2,6 млрд грн.

Колишній голова правління ВАТ «Банк Михайлівський» Дорошенко І.В. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), ст.218-1 («Доведення банку до неплатоспроможності») Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-