Зіркам «Сватів» заборонили в’їзд в Україну

Зіркам «Сватів» заборонили в’їзд в Україну

Укрінформ
Державна прикордонна служба заборонила в'їзд в Україну на 3 роки російським акторам Людмилі Артем'євій та Миколі Добриніну, відомим українському глядачеві за серіалом "Свати".

Про це повідомляється на сайті ДПСУ.

"Вчора пізно ввечері в залізничному пункті пропуску «Харків-пасажирський» під час паспортного контролю пасажирів, які слідували поїздом до Москви, співробітники Держприкордонслужби перевірили інформацію про можливе порушення громадянами РФ Добриніним М.М. та Артем'євою Л.В. (російські актори театру та кіно) законодавства України в частині, що стосується перетину державного кордону України через недіючі пункти пропуску та перебування на тимчасово окупованих територіях", - зазначається у повідомленні.

Прикордонники встановили, що такі факти дійсно мали місце. У цьому зв'язку на підставі ст. 204-2 КУпАП (Порушення порядку в'їзду/виїзду на/з ТОТУ) та ст. 13 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» відносно даних громадян РФ було складено протокол про адміністративне порушення за ст.204-2 КУпАП та заборонено їм в'їзд в Україну терміном на 3 роки. Громадяни РФ відмовились від присутності в суді та залишили територію України.

Держприкордонслужба вкотре звертається до громадян, профспілок, установ та громадських організацій, запрошуючи на територію України іноземців та осіб без громадянства, уточнювати у них, чи не відвідували вони, насамперед незаконно, тимчасово окуповані території АР Крим та окремих районів Донецької та Луганської областей.

З вимогами законодавства України, яке регламентує порядок відвідування окупованого Криму і ОРДЛО, можна ознайомитися на сайті ДПСУ за посиланням.

Раніше перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала Службу безпеки і Держприкордонслужбу України вивчити материали щодо російських акторів Миколи Добриніна і Людмили Артем'євої, які виступали в анексованому Криму, а нині приїхала на гастролі у Харків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-