Затримано шахрая, який вимагав $2 млн за вплив на Холодницького у справі Онищенка

Затримано шахрая, який вимагав $2 млн за вплив на Холодницького у справі Онищенка

Укрінформ
При отриманні $1млн правоохоронці затримали шахрая, який за вдвічі більшу суму обіцяв сприяти припиненню кримінального переслідування народного депутата України Олександра Онищенка, що перебуває в розшуку, шляхом свого нібито впливу на керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив у Фейсбуці.

"Департаментом ГПУ у сфері економіки, спільно з детективами НАБУ і СБУ викрито громадянина України в шахрайстві в особливо великих розмірах - 2 млн. доларів США за нібито вплив на керівника Спеціалізованого антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Метою шахрайства було припинення кримінального переслідування САП і НАБУ народного депутата України А.Онищенка, який перебуває в національному розшуку за підозрою в організації розкрадання державних коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", - написав генпрокурор.

За словами Луценка, зловмисника затримано в ході спільної спецоперації під час отримання першої частини "винагороди" в розмірі 1 млн. доларів США.

За вчинене кримінальне правопорушення шахраєві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-