Справу естонця-бойовика

Справу естонця-бойовика "ЛНР" передали до суду

Укрінформ
Генеральною прокуратурою України передано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Естонської Республіки, який обвинувачується в участі у 2014-2015 роках в діяльності терористичної організації "ЛНР".

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Генеральною прокуратурою України передано до суду обвинувальний акт стосовно виданого Естонською Республікою громадянина цієї країни, який обвинувачується за в участі у 2014-2015 роках за грошову винагороду у діяльності терористичної організації "ЛНР" у складі її незаконного збройного формування, так званого "окремого Луганського комендантського полку" (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 258-3 КК України)", - йдеться у повідомленні.

У ході розслідування, яке здійснювали слідчі Служби безпеки України, зібрано докази збройного опору обвинуваченим силам Антитерористичної операції під час боїв за місто Луганськ, триманні у заручниках військовослужбовців сил АТО, носінні та зберіганні вогнепальної зброї.

Також встановлено факт відзначення його керівниками терористичної організації "ЛНР" так званим почесним знаком "Битва за Луганск".

Зазначається, що обвинувачений перебуває під вартою та йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-