Активісти Чорноморська вимагають захистити узбережжя від забудови

Активісти Чорноморська вимагають захистити узбережжя від забудови

Фото
Укрінформ
Громадські активісти виступають проти знищення рекреаційної зони міста Чорноморськ та місця масового відпочинку громадян та вимагають зупинити забудову прибережних схилів у межах водоохоронної зони та захисної смуги Чорного моря.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив голова ініціативної групи громадян щодо припинення забудови морських прибережних схилів, громадський активіст Сергій Шумський.

"Проблема забудови прибережних схилів Чорного моря існує по всій території України. Ця тема актуальна не тільки для Чорноморська, а й для Одеської області. Сьогодні ми зіштовхнулися з такою проблемою, що на території пляжу вже збудована одна будівля готелю, фактично на піску, і ще на одній ділянці планується будівництво готелю і будинку для охорони. Таким чином на цих двох ділянках загальною площею близько 2 га буде забудовано практично все. Планується відгородити цю ділянку парканом і люди, як місцеві мешканці, так і гості міста, втратять можливість користуватися цією рекреаційною зоною", - розповів  Шумський.

За його словами, будівництво здійснюється на території захисної смуги Чорного моря, що порушує Водний кодекс України.

"Ми вимагаємо щоб ця територія, площею 1 га залишилася вільною, доступною для мешканців міста", - додав він.

Водночас, як зазначив представник ГО "Ми Іллічівці" Анатолій Скопник, активісти вже передали до Генеральної прокуратури та НАБУ відповідні звернення.

"Якщо ця ситуація буде продовжуватися, то через два роки мешканці нашого міста і гості, які приїжджають відпочивати влітку, фактично втратять доступ не тільки до прибережних схилів, не тільки до паркової зони, а можливо навіть вихід безпосередньо на пляж", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-