У Верховному суді обіцяють заповнити 120 вакансій до кінця березня

У Верховному суді обіцяють заповнити 120 вакансій до кінця березня

Укрінформ
Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков розраховує відібрати 120 суддів нового Верховного суду  до 30 березня 2017 року.

Про це він повідомив під час прес-конференції.

"Результати конкурсу на 120 посад суддів Верховного суду стануть відомі не пізніше 30 березня 2017 року. Конкурс оголошений на 120 посад, але фактично ми говоримо про чотири конкурси в чотири касаційні спеціалізовані суди", - сказав він.

За словами Козьякова, вперше в Україні на конкурс можуть подаватися не лише судді, але й представники інших юридичних професій - адвокати і науковці. Щоправда, до таких претендентів буде вимога - вони повинні мати стаж роботи не менше 10 років.

Голова ВККСУ розповів, що після подачі документів на кандидатів чекатиме кількатижнева перевірка. 

"Далі ми здійснюватимемо кваліфікаційне оцінювання. Це буде анонімне письмове тестування. Потім через кілька днів пройде практичне завдання, де кандидату треба буде написати від руки проект рішення ВСУ на підставі запропонованої ВККСУ фабули. Також кандидати на посади суддів ВСУ пройдуть тестування особистих та моральних якостей і загальних здібностей, включаючи співбесіду з психологом", - зазначив голова комісії.

Крім того, комісія заслухає від членів громадської ради наявну у них інформацію стосовно суддів. "Буде досліджено досьє кандидата та проведено співбесіди", - додав Козьяков.

На фініші конкурсу відбудеться формування рейтингу та визначення переможців. Далі документи переможців будуть передані до Вищої ради правосуддя, яка у свою чергу подасть списки претендентів на суддівські посади Президенту на затвердження. 

Як відомо, 30 вересня цього року набули чинності зміни до Конституції в частині правосуддя і новий закон «Про судоустрій і статус суддів».

Згідно з ними, вищі спецсуди ліквідуються і створюється новий Верховний суд як єдиний суд касаційної інстанції.

Всі 200 суддів нового Верховного суду мають бути відібрані на конкурсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-