Помер Володимир Шрейдлер, представник омбудсмена України в Росії

Помер Володимир Шрейдлер, представник омбудсмена України в Росії

Укрінформ
У Росії помер опозиційний журналіст, правозахисник, представник омбудсмена України в Росії Володимир Шрейдлер.

Про це у Фейсбуці повідомив російський журналіст Олександр Сотник.

"Помер Володимир Шрейдлер. Серце... Співчуття близьким від усього колективу Sotnik-TV. Володя, ти був чесною людиною", — написав він.

Як повідомляє QHA, "більшість знаючих Володимира стверджують, що журналіста довели до смерті, оскільки останнім часом йому почали надходити погрози".

Як зазначається, нещодавно за участю Шрейдлера розгорівся гучний сандал під час ефіру програми НТВ "Место встречи". Журналіст заявив, що жоден українець ніколи не пробачить Росії ані Криму, ані Донбасу.

"Ніякої громадянської війни в Україні немає, ніякої! Перекрийте кордон з Росією... Можете обурюватися, кричати, але жоден українець, який любить свою країну, ніколи не пробачить Росії ані Криму, ані Донбасу. Жоден!", - заявив журналіст в ефірі, після чого "Володимира запідозрили в екстремізмі і зі скандалом вигнали зі студії".

Крім того, Шрейдлер був серед тих, хто у вересні 2016 року виступив на захист Українського культурного центру в Москві від захоплення. Також в березні 2016 року в Москві журналіст Володимир Шрейдлер був затриманий як громадський захисник учасників мітингу в підтримку Надії Савченко.

Фото: facebook, Vladimir Shreydler

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-