НАБУ затримало колишнього топ-менеджера

НАБУ затримало колишнього топ-менеджера "Електроважмашу"

Оновлено
Укрінформ
У вівторок, 8 листопада НАБУ під керівництвом САП затримало екс-заступника директора зі стратегії та маркетингу "Електроважмаш".

Про це інформує прес-служба відомства.

"Його підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки. Особу затримано в Харкові. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

Ще одній особі (керівнику двох комерційних підприємств, задіяних у схемі заволодіння державними коштами) також повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Наразі встановлюється його місцезнаходження.

Під час досудового розслідування детективи НАБУ викрили схему, відповідно до якої службові особи ДП "Завод "Електроважмаш" за попередньою змовою з керівниками двох підставних компаній в період 2014-2015 років продали електродвигун постійного струму "ПБК 380/80-2.25УХЛ4" фактично за собівартістю (1,39 млн дол.) з подальшим перепродажем його за ринковою ціною до Республіки Казахстан - за суму понад 3 млн дол. 

У результаті реалізації злочинного умислу державне підприємство зазнало збитків на суму 37,2 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки для державних інтересів.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи для встановлення інших можливих співучасників злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-