Transparency радить перевіряти статки і через прослушку

Transparency радить перевіряти статки і через прослушку

Е-декларації
Укрінформ
Transparency International вітає завершення першого етапу електронного декларування в Україні та закликає до перевірки декларацій та джерел походження задекларованих посадовцями активів, використовуючи усі наявні інструменти.

Про це йдеться в заяві організації.

"Глобальний антикорупційний рух та його представництво в Україні вітають завершення першого етапу е-декларування. Transparency International закликає до перевірки декларацій та джерел походження задекларованих посадовцями активів та підтримує рішучість Петра Порошенка у цьому напрямку", - йдеться у заяві організації.

За словами голови правління Transparency International Хосе Угаса, Президент дотримався своєї обіцянки щодо впровадження реєстру активів та задекларував своє власне майно. Це величезне досягнення та впевнений крок у напрямку виконання необхідних антикорупційних реформ. Він зауважив, що антикорупційні органи України наразі потребують ресурсів для розслідування справ та притягнення до відповідальності високопосадовців за незаконне збагачення.

Перед антикорупційними установами в Україні постало завдання навчитися відрізняти законно нажиті блага від майна, отриманого корупційним шляхом. Transparency International закликає Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) тісно співпрацювати з громадськістю та журналістами щодо перевірки декларацій посадовців, стилю їхнього життя, джерел походження задекларованих активів та виявлення невідповідностей.

У заяві наголошується, що Національне антикорупційне бюро України повинне розслідувати походження задекларованих статків, використовуючи усі наявні інструменти, в тому числі автономне прослуховування телефонних розмов за рішенням суду.

Також Transparency International закликає створити незалежний Антикорупційний суд з активним залученням та підтримкою міжнародних експертів, який допоможе підтримати судову реформу в Україні. "Саме він зможе  покласти край безкарності корупціонерів та неупереджено розглядати корупційні справи у найкоротші терміни", - наголошується у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-