Гройсман запевняє: субсидії повертати не доведеться

Гройсман запевняє: субсидії повертати не доведеться

Укрінформ
Підвищення мінімальної заробітної  плати, яку запроваджує уряд, не вплине на призначення субсидій і не призведе до їх повернення.

Про це на селекторній нараді з питань реалізації програми житлових субсидій заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Різними недобросовісними політиками нав'язується думка, що субсидії доведеться комусь колись повертати, або це може призвести до якихось інших наслідків, або підвищення мінімальної заробітної плати, яку запроваджує уряд, вплине на субсидії. Хочу ще раз вчергове підкреслити, що субсидія - це компенсація, знижка для конкретної родини, виходячи з її доходу, яка є безповоротною, і це ні  в якому разі не може призвести ні до повернення цих грошей, ні до чогось іншого", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що люди, коли отримають платіжки, абсолютно чітко побачать: ті, хто оформив субсидію, мають компенсатор ринкової вартості житлово-комунальних послуг, бо частину ринкової ціни  взяла на себе держава.

"В принципі, для більшої частини громадян вартість житлових послуг не зміниться, а навпаки, по деяких позиціях навітіь зменшиться", - зазначив Гройсман.

За його словами: субсидії на оплату житлово-комунальних послуг наразі оформили 6,4 млн домогосподарств.

"Ми маємо на сьогодні вже призначених субсидій на рівні 6,4 млн родин. Це означає, що 6,4 млн домогосподарств отримають державну знижку на оплату житлово-комунальних послуг", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що лідерами питань реалізації програми житлових субсидій є Сумська, Полтавська, Донецька, Черкаська, Київська, Вінницька, Івано-Франківська, Львівська і Волинська області.

"Тобто фактично у більшій частині України ситуація є достатньо позитивною", - наголосив Прем'єр-міністр.

Водночас він зауважив, що у деяких областях "ми маємо проблеми". Це, зокрема, Одеська, Закарпатська області і місто Харків.

"Я хотів би сьогодні почути з місць реальну картину і запитати, чим я можу допомогти, чим уряд може допомогти, щоб ви створили нормальний механізм підтримки українців. Ваше завдання, щоб за декілька тижнів ситуація була абсолютно виправлена", - підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-