Турчинов – за підвищення зарплат не чиновникам, а контрактникам

Турчинов – за підвищення зарплат не чиновникам, а контрактникам

Укрінформ
У державному секторі України в першу чергу треба підвищувати зарплату солдата-контрактника, а не чиновникам і депутатам.

Про це в інтерв'ю інтернет-виданню LB.ua заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов

«І коли в суспільстві обговорюється тема підвищення зарплат, то в першу чергу ми зобов'язані забезпечити системне зростання зарплат не чиновникам і депутатам, а солдата-контрактника. Це питання обороноздатності країни», - сказав Турчинов.

На його думку, в Україні зараз діє «дуже деформована» система формування зарплат у державному секторі. Секретар РНБО пояснив це тим, що деякі керівники держструктур «отримують зарплати по сто тисяч і вище». При цьому, за його словами, оплата праці держслужбовців, які виконують однакові функції, мають однаковий ранг або звання, «може відрізнятися в рази»

«Якщо привести до ладу систему, то повинні збільшуватися не тільки зарплати депутата чи міністра, але і лікаря, і вчителя. Й це має відбуватися синхронно й у одній пропорції на один і той самий відсоток. Але зростання зарплати воїна має бути загальним пріоритетом, і тільки вона може вибиватися в своєму зростанні із загального контексту», - переконаний Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-