Геращенко цікавиться, чи перевіряють гастролерів на відвідини Криму і Донбасу

Геращенко цікавиться, чи перевіряють гастролерів на відвідини Криму і Донбасу

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко направила до Державного управління запит стосовно того, чи перевіряє керівництво палацу "Україна" та інших державних закладів запрошених виконавців на предмет відвідання окупованого Криму.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Підготувала запит до ДУС з вимогою надати повну інформацію про те, чи дотримується керівництво палацу "Україна" та інших закладів, що належать державі, вимоги Держприкордонслужби цікавитися в орендарів, що запрошують виконанавців і знімають залу для їхніх виступів, інформацією, чи ці виконавці не порушували кордонів України, чи не відвідували незаконно окуповані території, чи не збирали касу в окупованому Криму", - написала Геращенко.

Вона також попросила керівництво палацу "Україна" надати повну інформацію про тих, чиї виступи заплановано до кінця року і на перший квартал наступного року, а також повідомити, чи звернулося воно  до орендарів з вимогою надати інформацію, чи мали ті чи інші виконавці гастролі в окупованому Криму чи на Донбасі.

"Думаю, якщо ми таки примусимо всіх ретельно виконувати закон, український гуманітарний та інформаційний простір буде захищено, а тяга до гривні тих, хто дере на собі вишиванки, але заплющує очі на порушників, не дозволить українофобам-попсовикам плювати на українські закони. І для цього не треба ухвалювати нові й нові закони, потрібно нарешті виконувати ті, що є", - підсумувала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-