КМІС: Більшість українців хоче до ЄС

КМІС: Більшість українців хоче до ЄС

Опитування
Укрінформ
Курс на приєднання України до Європейського Союзу підтримує 46% громадян, тоді як 13% виступають за приєднання до Митного Союзу Росії, Білорусі, Казахстану, Киргизії та Вірменії.

Такі дані дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у вересні 2016 року.

Проєвропейські настрої переважають на Заході та в Центрі країни: курс на приєднання до Європейського Союзу підтримують 72% жителів західних областей та 46% жителів Центру. Тільки 4% жителів західних областей та 8% населення Центру підтримує приєднання до Митного Союзу.

29% населення Центру країни обирає незалежний курс для України без вступу до ЄС чи Митного Союзу. На Сході та Півдні країни найбільша частина населення - 43% і 40% відповідно - воліла би, щоб Україна зберігала нейтралітет, не входячи ані до ЄС, ані до МС.  

Курс на європейську інтеграцію підтримує 28% населення Півдня та 23% жителів східних областей, тоді як за проросійський курс виступає 28% населення Сходу і 22% жителів Півдня.

Зазначається, що в Луганській та Донецькій областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюється Україною. На території автономної республіки Крим опитування не проводилося взагалі.

«Як бачимо, динаміка змін є такою самою, тобто зростання проєвропейських настроїв відбувається не тільки через те, що ми не враховуємо думку жителів Криму і окупованої частини Донбасу, зміни відбулися і «в головах» людей», - відзначив гендиректор КМІС Володимир Паніотто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-