Пособника «Беркуту» взяли під варту без можливості застави

Пособника «Беркуту» взяли під варту без можливості застави

Укрінформ
Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для чоловіка, котрий під час Революції Гідності виступив пособником працівників підрозділу міліції особливого призначення «Беркут».

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури. 

"Слідчими Департаменту 03.11.2016 на підставі ухвали слідчого судді затримано жителя м. Черкас (так званого «тітушку»), який з 16.09.2016 перебував у розшуку за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.3 ст.365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки), ч.2 ст.383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ч.2 ст.384 (завідомо неправдиве показання) КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказана особа підозрюється в тому, що 23.01.2014 виступила пособником працівникам підрозділу міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в м. Києві у провокації конфлікту та затриманні із застосуванням насильства шести учасників громадського руху «Автомайдан» і пошкодженні їх транспортних засобів, що мало місце на вулиці Щорса в Києві, а також давала завідомо неправдиві показання про нібито вчинення цими особами тяжких злочинів.

За клопотанням органу досудового розслідування 04.11.2016 слідчим суддею застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-