Герої АТО представили проект «Переможці» у Військовому музеї Латвії

Герої АТО представили проект «Переможці» у Військовому музеї Латвії

Фото, відео
Укрінформ
У Військовому музеї Латвії відбулася презентація соціального мультимедійного проекту «Переможці», у якому взяли участь українські військові, які втратили в АТО кінцівки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Українські військові з цього проекту дійсно переможці – чудові, відкриті, позитивні люди. Ми подбаємо, щоб цю виставку відвідали і наші солдати. Це буде важливо для них. Наостанок хочу сказати українцям – ви не залишитеся самі», - сказав на відкритті виставки парламентський секретар Міністерства оборони Латвії Андрес Пантелєєвс.

Проект «Переможці» складається з фотографій відомого українського фотографа Олександра Мордерера і арт-директора Тетяни Рублевої, видеобекстейджа, серії сюжетів Соломії Вітвіцької, а також спеціального випуску журналу Viva! До Латвії проект «Переможці» запросило посольство України в Латвії (посол - Євген Перебийніс). Виставка проходить під патронатом Міністерства оборони і Міністерства охорони здоров'я Латвії.

Латвійським глядачам «Переможців» представили куратор проекту, ведуча ТСН Соломія Вітвіцька, автор відеоарту проекту Віталій Панасюк. До Риги приїхали учасники проекту, герої з протезами Олексій Замирко, Олександр Швецов та Віктор Кардаш. Співачка Світлана Тарабарова виконала на презентації кілька своїх пісень. Під час пісні «Повертайся живим!» всі присутні в залі по традиції підвелися.

Іванна Слабошпицька, головний редактор журналу VIVA!, сказала, що це перший досвід участі глянцевого журналу в подібному соціально-реабілітаційному проекті. На презентації продавався англомовний випуск благодійного журналу «VIVA!Переможці», який розповідає історії поранення і життя учасників проекту. Усі кошти від продажу журналу спрямовуються на розвиток сучасного протезування в Україні.

Голова Конгресу українців Латвії Микола Павлюк вручив українським військовим сертифікати на проходження повного курсу лікування в Національному реабілітаційному центрі Латвії Vaivari. Також на презентації були присутні українські військові, які проходять підготовку в рамках міжнародної програми обміну в Національній академії оборони Латвії.

Експозиція, вхід на яку вільний, буде відкрита до 9 листопада. Презентація в Латвії продовжить подорож виставки світом. Раніше виставка «Переможці» вже успішно пройшла в Торонто, Брюсселі і Люрді, а також у дев'яти містах України.

Нагадаємо, «Переможці» розповідають історії бійців АТО і жінки-волонтери, які втратили частини тіла під час бойових дій на Сході країни, але не втратили сили духу. Вони почали нове життя і своїм прикладом надихають тисячі українців. На 2017 року заплановано оновлення проекту, залучення до нього нових учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-