У Росії можуть порушити нову справу проти сина Джемілєва - Полозов

У Росії можуть порушити нову справу проти сина Джемілєва - Полозов

Укрінформ
Російський адвокат Микола Полозов побоюється, що в РФ можуть порушити нову справу проти Хайсера Джемілєва, якого Росія використовує як інструмент тиску на його батька, лідера кримських татар, народного депутата України Мустафу Джемілєва.

Про це адвокат Хайсера Микола Полозов, що приїхав в суботу до Києва, розповів в ефірі "Громадського радіо".

«Термін Хайсера підходить до свого завершення. Найбільше я побоююся, що російська влада не захоче так просто відпускати цього заручника і спробує якимось чином утримати його. В якості одного з варіантів це може бути порушення якоїсь нової справи - що Хайсер або щось скоїв, або щось прямо в колонії вкрав. Врешті-решт, якщо його звільнять з колонії, ніхто не заважає оперативникам підбігти, кинути йому патрони в кишеню і сказати - ось дивіться, у нього знову зброя в руках», - поділився побоюваннями Полозов. 

Він переконаний, що Хайсер був потрібен Російській Федерації «в якості заручника, в якості інструменту тиску на його батька - лідера кримських татар». Разом з тим, за словами російського адвоката, предмет тиску Російською Федерацією «вибраний украй невдало». «Мустафа Джемілєв - абсолютно не та людина, на яку можна тиснути, навіть його власним сином», — підкреслив Полозов. 

Як повідомляв Укрінформ, в травні 2013 року син Мустафи Джемілєва Хайсер у дворі власного будинку у Бахчисараї з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу наново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю, де його було визнано судом присяжних винним у "вбивстві з необережності", "незаконному зберіганні зброї і боєприпасів" і засуджено до п'яти років позбавлення волі.

Верховний суд РФ скоротив цей термін на півтора роки. При цьому Дніпровський суд Києва в квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі на термін 3 років і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбуття терміну на батьківщині Росія відповідала відмовою.

26 листопада Хайсер Джемілєв повинен вийти на свободу у зв'язку із закінченням терміну ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-