СБУ внесла до «чорного списку» майже 140 російських артистів

СБУ внесла до «чорного списку» майже 140 російських артистів

Документ
Укрінформ
Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну близько 140 діячам культури РФ.

Про це повідомила нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Ольга Червакова у Facebook, посилаючись на відповідь СБУ на її депутатський запит.

"Звернення вивчено, перевірку викладених фактів проведено. СБУ заборонила в'їзд 140 діячам культури РФ, в тому числі - 50-тьом - починаючи з грудня минулого року", - написала нардеп.

Вона також оприлюднила копію відповіді голови спецслужби Василя Грицака на свій депутатський запит, у якій, зокрема, зазначається, що «за результатами перевірки було виявлено низку осіб, діяльність або висловлювання яких суперечили інтересам забезпечення безпеки нашої держави, у зв'язку з чим було прийнято рішення про заборону їм в'їзду на територію України».

При цьому наголошувалося, що стосовно кожного діяча культури, вказаного у депутатському зверненні Червакової, проводиться ретельна перевірка обставин його можливої причетності до вчинення посягань на територіальну цілісність і недоторканність України, а також інших правопорушень у сфері національної безпеки.

Імена митців, яким заборонено в'їзд в Україну, не називаються.

Як відомо, у жовтні СБУ заборонила на п’ять років в’їзд до України російській співачці українського походження Наташі Корольовій (справжнє ім’я Наталія Поривай). Мотиви такого рішення не зазначалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-