Уряд змінює пенсійну систему країни - Гройсман

Уряд змінює пенсійну систему країни - Гройсман

Укрінформ
Уряд працює над тим, щоб змінити пенсійну систему країни, зробити її справедливою і наповнити ресурсом.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі програми Шустер Live у п'ятницю.

"Ми сьогодні думаємо дуже серйозно над самою пенсійною системою. Вона є несправедлива і достатньо серйозно сформована популістично. Це дало нам величезні виклики", - зазначив Гройсман.

"Наступний наш крок - це змінити пенсійну систему країни, зробити її справедливою і наповнити її ресурсом", - заявив прем’єр.

Сьогодні при 250 млрд грн загального Пенсійного фонду, його дефіцит на наступний рік становить 156 млрд грн. До такої ситуації призвели багаторічний популізм політиків, коли вважали за потрібне друкувати кошти і роздати громадянам по 1000 грн для того, щоб сподобатися.

"З року в рік політики, які приходили за довірою людей, замилювали очі і загострювали проблеми", - зазначив голова Кабміну.

Уряд робить перший крок у напрямку забезпечення справедливої пенсії в Україні та підвищує мінімальну пенсію з 1 грудня на 10%.

"Звісно, це дуже мало, але це конкретний ресурс, який ми можемо наповнити при тому дефіциті, щоби віддати людям", - зазначив Гройсман.

Крім того, мільйони громадян у країні не сплачують внески в Пенсійний фонд.

"Це справедливо? Пенсіонер, який знаходиться на мінімальній пенсії, все життя працював на те, щоб зробити свій страховий стаж і отримати цю пенсію. А є ті, які не сплачують жодної копійки в Пенсійний фонд, але завтра прийде в Пенсійний фонд, як по свячену воду, щоб отримати пенсію. Це теж є величезна проблема. У Пенсійний фонд має платити уся країна", - наголосив прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що система має бути здатною зробити пенсіонерів самодостатніми хоча б на мінімальному рівні.

"Важливо дати відповідь на два питання: як живуть пенсіонери і як ми можемо їм допомогти, а з іншого боку, треба дати відповідь, яку систему ми залишимо тим поколінням, які прийдуть нам на зміну", - зауважив голова уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-