Українське консульство у Вашингтоні збільшилося втричі

Українське консульство у Вашингтоні збільшилося втричі

Фото
Укрінформ
В американській столиці відкрився оновлений Консульський відділ при Посольстві України в США, який відтепер має втричі більшу площу приміщень для прийому українських та іноземних громадян.

Церемонія відкриття відбулася в п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Один із пріоритетів – це увага до українських громадян, а також іноземців, які оформлюють до 500 різних консульських дій за місяць", - зазначив під час церемонії посол України в США Валерій Чалий.

Водночас, за його словами, консульська установа – це місце, де частіше за все люди починають знайомитися з країною. "Перше враження про Україну відбувається саме тут, у консульському відділі. Це – територія України, люди приходять і дивляться, куди вони їдуть", - пояснив дипломат.

Крім того, на рішення про розширення приміщення консульської установи вплинуло те, що останнім часом громадяни стали частіше звертатися за послугами, зокрема, отримання паспортів громадянина України для виїзду за кордон, оформлення віз та інших документів. Це по-перше, вимагає створення умов для відвідувачів, а, по-друге, збільшує фінансові можливості для того, щоб забезпечити ці умови.

Наприклад, віза для в'їзду в Україну коштує в середньому від $85 до $200, оформлення закордонного паспорта для громадян України – від $60 до $160. За словами посла, загалом оплата консульських послуг дозволяє отримувати та спрямовувати до державного бюджету України до $200 тис. на рік.

Що ж стосується реконструкції приміщення для прийому громадян, на це було витрачено близько $18 тис., в основному з ресурсів, які мала установа.

Але на цьому українське дипломатичне представництво в Вашингтоні не зупинятиметься. У планах – розміщення в новому приміщенні виставок для ознайомлення відвідувачів з Україною, її можливостями та нинішньою ситуацією. В тому числі матеріалів про боротьбу українців проти російській агресії та захист прав людей у Криму.

Крім того, тут буде розміщена інформація про можливості інвестування в Україну, економічний, науковий і культурний потенціал як країни в цілому, так і окремих українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-